
A zöldségek takarékos megpuhítására tegyünk a főzővízbe egy kevés szódabikarbónát, a hosszú főzés ugyanis elpusztítja, tönkreteszi a vitaminokat. A szódabikarbónától megmarad a zöldségek eredeti színe is.
Ne használjunk sok vizet a zöldségek főzésére. A zöldségek héját ne hámozással, hanem kaparással távolítsuk el. A hámozással a vitaminokat is eltávolítjuk.
A fagyasztott halat tejben engedjük ki, ettől jobb íze lesz, majd törlőpapíron szárítsuk le.
A halat elkészítés előtt egy kis citromlével bedörzsöljük, jobb ízű lesz, és a hal sem esik széjjel a forgatásnál.
Tartsuk a tojást dobozban! Így egyrészt lassabban veszítik el nedvességtartalmukat, másrészt nem veszik át a hűtőben lévő többi étel szagát.
A tojásokat mindig a tompább végükkel felfelé helyezzük a tojástartóba, így tovább frissek maradnak!
Ha a rozsdamentes edény aljára ráég az étel, öntsünk bele egy kis ecetet, kb. 2 percig forraljuk, így súrolás nélkül eltávolíthatjuk a makacs foltot.
Ha a rozsdamentes edény aljára ráég az étel, öntsünk bele egy kis ecetet, kb. 2 percig forraljuk, így súrolás nélkül eltávolíthatjuk a makacs foltot.
-
Apáli étterem és fogadó
-
Bandérium étterem
-
Bástya csárda
-
Danubius Center
-
Duna panzió és vendéglő
-
Fekete Kutya vendéglő
-
Hoffer étterem
-
Hotel Bow Garden étterem
-
Hubert Varga étterem
-
Klapka Vigadó
-
Litovel pub-vendéglő
-
Manna étterem
-
Neptun pizzéria
-
Olymp Penzión étterem
-
Panoráma hotel étterme
-
Penita étterem
-
Pokol étterem
-
Prestige étterem
-
Rév- A Magyar Kultúra Háza
-
Szekeres csárda
-
Szt. Borbála hajóétterem
-
Vadkacsa étterem és panzió