Töltsük fel vitamin készletünket naranccsal
Ebben nyújthat segítséget az egyik legnépszerűbb citromféle, a narancsa. Azon túlmenően, hogy magas a C-vitamin tartalma, alacsony kalória értéke miatt a fogyókúrázók és kalória bevitelükre szigorúan ügyelők is bátran fogyaszthatják. Magas A és B vitamin tartalmának köszönhetően segít a bőr szépségének megőrzésében és a zsírbontásban is. Elősegíti a hasnyálmirigy működésété és a magas rosttartalma miatt megszünteti a székrekedést. A természetgyógyászok jól ismerik vízhajtó hatását, melynek köszönhetően jót tesz a veséknek és csökkenti a magas vérnyomást is. Ez az édes, rost dús gyümölcs immunerősítő hatású mivel magas a kalcium, magnézium és a kálim tartalma is.
Magas vitamin tartalma miatt a narancs az egyik legjobb téli vitaminforrás!
Fontos megemlíteni a rákmegelőzésben játszott szerepét is, hiszen bár sokan nem tudják, de a narancs antioxidánsai mérséklik a szabadgyökök kialakulását, így segítenek egyes rákbetegségek kialakulásának megelőzésében.
A héj alatt található és a gerezdeket elválasztó hártya úgynevezett pektineket tartalmaz, amelyek csökkentik a koleszterint és segítenek az epekőképződés megelőzésében is. Fogyasztásakor éppen ezért ajánlott a fehér héját is elfogyasztani, sőt alapos tisztítást követően még a gyümölcs háját is. A népi gyógyászatban a kesernyés narancshéjat emésztés elősegítésére és étvágyfokozóként alkalmazták, de jótékony hatása van gyomorhurut esetén is.
SZK-
-
Apáli étterem és fogadó
-
Bandérium étterem
-
Bástya csárda
-
Danubius Center
-
Duna panzió és vendéglő
-
Fekete Kutya vendéglő
-
Hoffer étterem
-
Hotel Bow Garden étterem
-
Hubert Varga étterem
-
Klapka Vigadó
-
Litovel pub-vendéglő
-
Manna étterem
-
Neptun pizzéria
-
Olymp Penzión étterem
-
Panoráma hotel étterme
-
Penita étterem
-
Pokol étterem
-
Prestige étterem
-
Rév- A Magyar Kultúra Háza
-
Szekeres csárda
-
Szt. Borbála hajóétterem
-
Vadkacsa étterem és panzió